Yeni bir fırsat, yeni bir bakış açısı, yeni bir yaşam

Psikodrama, insanlararası ilişkilerin bilimidir. Eğitim, sağlık, sosyal hizmetler ve endüstri alanlarında çalışan kişilerin mesleğine eşlik eden ve niteliğini arttıran, geliştiren ileri bir eğitimdir. Öncelikle kişinin spontanlık, yaratıcılık ve davranma geliştirilmesini hedefler. Bu nitelikler, bireyin yaşamındaki seçeneklerin farkına varmasına, bunlar arasından seçim yapabilmesine ve duruma uygun davranabilmesine olanak sağlar.

Kendini tanıma, yaşamını istediği gibi yönlendirme ve kendi sorumluluğunu tek başına taşıma yeteneklerinin gelişmesi bireyin yaşamını daha anlamlı kılar. Kendini tanıyan kimse; dikkatini içinde bulunduğu duruma ve çevresindeki diğer insanlara kolayca serbestçe ve ön yargılara kapılmadan yöneltebilir. Kişi içinde bulunduğu grupta mevcut iletişim ve etkileşimi fark ederek grubu bir bütün olarak kavrama ve grubu olumlu hedefler, üretkenlik ve etkinliğe doğru yönlendirebilme becerisini kazanır.

Psişizofreni grubunun düzenlediği Psikodrama Workshop’unda Pusula Psikoterapi Entsitüsü psikoterapisti, Psikolog Merih Ünsal, çeşitli üniversitelerin Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sosyal Hizmetler bölümlerinde okuyan öğrencilere, psikodramanın kısa tarihçesini, psikodramanın amacını, aşamalarını ve daha fazlasını uygulamalı olarak anlattı.

Fazla söze gerek yok. Her şey videoda :)