“Ruh Sağlığında İyileşme Hareketi”nin ikinci etkinliği Karaman’da gerçekleşti. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nin daveti üzerine Karaman’a Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Derneği üyesi arkadaşlarımız ve yakınlarımız ve Doç. Dr. Nermin Gürhan ve Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Haldun Soygür ile gittik.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nde “Şizofreni Hastası Olmak” konulu sempozyum oldukça güzel ve verimli geçti. Şizofreni Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Meral Taşkent’in federasyonu ve federasyonun etkinliklerini anlatan sunumu, Karaman Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin üyelerinin paylaştıkları yaşam öyküleri ve şiirleri ile devam eden sempozyumda Mavi At Kafe Kültür ve Yaşam Ortamı ile ilgili bir video izledikten sonra Doç. Dr. Haldun Soygür’ün sunumu şizofreni tedavisi gören bireylerle nasıl bir iletişim kurulması gerektiğine yönelik uzmanlara ve hasta yakınlarına önemli tavsiyeler içeren ve her bireyin biricik olduğunu vurgulayan bir sunumdu.

Yasemin Şenyurt’un sunumu ise bu hastalığı yaşamanın ilk başlarda zor ama tedavi ile yaşamının ne kadar değiştiğini ve bu değişimin içerdiği güzellikleri aktaran bir sunum oldu.

Bu sunumlardan sonra Doç. Dr. Nermin Gürhan ve öğrencileri ve Doç. Dr. Haldun Soygür ile gerçekleşen soru cevap etkinliğinde TRSM’lerin neler yapabileceği, Karaman’da bir dernek kurulabileceği, dernek kurulduğu takdirde güçlü adımlar atılabileceği hakkında konuşuldu. Bu konuşmalar hepimizi umutlandırdı.

Misafirperverlikleri için Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi öğretim üyelerine ve öğrencilerine yürekten teşekkür ederiz. Bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Doç. Dr. Nermin Gürhan’a da yürekten teşekkür ediyoruz.