10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı gününde, Başkent Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü, Başkent Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü ve Şizofreni Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen “Dersimiz Mavi At” Paneli’nde Mavi At Kafe hangi amaçlarla kuruldu, yedi senede neler yaşandı, geleceğe nasıl bakıyoruz ve geçmişte yaşadıklarımız bize nasıl yol gösteriyor konularını aydınlatmaya çabaladık.

Prof. Dr. Işıl Bulut’un  şizofreni hastalığı hakkında yaptığı açıklamalar ile başlayan panelde Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Haldun Soygür, ortak ufuk belirlemenin ve insan insana yaklaşımın önemini vurguladı. Aynı zamanda Mavi At’ın geçmişe göre daha güçlü olduğundan bahsetti. Anlaşılmanın, yeri geldiğinde birlikte susmanın şizofreni tedavisi gören birey için neden çok değerli olduğunu bizlerle paylaştı.

10-ekim-dersimiz-mavi-at-10

Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Derneği üyesi Yasemin Şenyurt tedavi sürecinde yaşadıklarını ve Mavi At Kafe sayesinde özgür ve aynı zamanda sorumlu olduğunu anlattı.

10-ekim-dersimiz-mavi-at-15

Şizofreni Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Meral Taşkent hasta yakını olarak yaşadıklarını anlattıktan sonra Mavi At Kafe Kültür ve Yaşam Ortamı’nın şizofreni tedavisi gören bireylerin hayatında nasıl bir dönüşüm yarattığını örneklerle açıkladı.

10-ekim-dersimiz-mavi-at-18

Soru cevap bölümünde gelen sorular sayesinde konuşmacılar konuşmaları sırasında değinemedikleri önemli konuları açıklama olanağı buldular.

10-ekim-dersimiz-mavi-at-29

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde Başkent Üniversitesi’nin bizi davet etmesinden ve Mavi At’ı farklı bakış açılarıyla anlatmaktan mutluluk duyduk.

10-ekim-dersimiz-mavi-at-38

Panelin sonunda Mavi At ile ilgili kısa filmi birlikte izledik. İnanıyoruz ki panele gelen bütün konuklar Mavi At’a çay içmeye, bizlerle sohbet etmeye gelecekler ve arkadaşlarına da Mavi At Kafe’den bahsederek sesimizin duyulmasına katkıda bulunacaklardır.

Bu panelin düzenlenmesinde emeği geçen Prof. Dr. Sadegül Akbaba Altun’a ve Prof. Dr. Işıl Bulut’a,  Yrd. Doç. Emine Arzu Oral’a, Yrd. Doç. Seda Attepe Özden’e ve öğrencilerine teşekkür ederiz.